Woonkamer Verbouwing met Meubels op Maat

interieur ontwerp italiaans

In een nieuwbouwhuis in Leidschenveen moest een grote woonkamer van bijna 100 vierkante meter, een open space met daarin woonkeuken, eetkamer en woonkamer, ingericht worden voor een gezin van kunstliefhebbers.

Fotografie door Anna Giulia Gregori
Design meubels gemaakt door Meuviro
Interieur ontwerp door Stefania Rastellino

In het breedste gedeelte van de kamer hebben we een room divider geplaatst die de eetkamer van de woonkamer gedeeltelijk afscheidt; deze muur creeërt een intiemer zitgedeelte en voegt muuroppervlakte voor de kunst toe.

De enige echte opbergkast is de grote hoekkast met ‘gaten’, die de overgang tussen keuken en woonkamer vormt. Het blauwe leren bankje met ronde tafel zorgt voor een gezellig hoekje in de keuken voor een snelle maaltijd of een kopje koffie.

De witte nieuwbouwdeur tussen gang en woonkamer is vervangen door een stoere stalen deur met glaspanelen. De transparantie van de stalen deur, samen met het laten doorlopen van de tegelvloer met houtpatroon naar de gang en naar de keuken, zorgt voor een zeer ruimtelijke gevoel.

De combinatie van kamerhoge elementen, transparante deur, de room divider met doorkijkjes en een goed lichtplan doen de ruimte gezelliger en bovendien hoger ogen.