Woonkamer met Kast en Bank op Maat

Vier jaar geleden werd dit nieuwbouwhuis in Den Haag opgeleverd aan een jong gezin. Ze kochten een grote bank en een flinke tafel, een lamp hier, een kastje daar, maar iets klopte niet; het wilde maar niet worden wat ze voor ogen hadden en ze misten dat persoonlijk thuis gevoel. Dus vroegen ze om een interieurontwerp dat meer zou aansluiten op hun persoonlijkheid, met ruimte voor hun herinneringen en Italiaanse koffieapparaat, en dat rust en knusheid zou uitstralen. Bank, eettafel en de op maat gemaakte U-bijzettafel moesten in het ontwerp verwerkt worden.

De nieuwe indeling van de meubels is bedoeld om meer lucht en openheid aan de ruimte toe te voegen. De bank die dwars in het midden stond, staat nu in de nis zodat het uitzicht naar de tuin weer vrij is. Tegenover de bank is de hele wand vanaf de keuken tot aan de tuin gevuld met een kast op maat. Naast het keukenblok biedt de kast ruimte aan onder andere het professionele koffieapparaat en andere keuken spullen; de grote kast bij de tuin biedt ruimte aan een grote TV, wijnflessen (uit Italië natuurlijk), en is speels ingedeeld waarbij open vakken en deurtjes van verschillende afmetingen elkaar afwisselen.

Alle open vakjes worden aangelicht door in de planken geïntegreerde verlichting. Tussen de twee kamer-hoge kasten in, als in een nis, hangt een zwevende, zacht gestoffeerde bank bij de eettafel. De dichte zijkanten van de eettafel zijn vervangen door geschikte poten. In de nis boven de bank is er plek voor mooi ingelijste foto’s.

Interieur ontwerp door Stefania Rastellino