Zolder Herindelen

zolder badkamer renovatie

De bovenste verdieping van het huis herbergt twee slaapkamers. De eigenaars wilden een extra badkamer creëren op deze verdieping, maar door de schuine wanden was daarvoor te weinig ruimte. Toen ze mij om advies vroegen maakten de eigenaars al plannen voor de renovatie van een kleine tweede badkamer op een andere verdieping, waar zij die eigenlijk niet nodig hadden. In plaats daarvan kozen we voor het plaatsen van een grote dakkapel op zolder om zo de noodzakelijke ruimte te creëren voor een extra badkamer. We veranderden de bestaande kleine badkamer op de andere etage in een waskamer, die daar veel meer noodzakelijk was.

De nieuwe badkamer is een comfortabele ruimte met veel daglicht. Er is een voldoende ruime douchecabine, een toilet en een forse wastafelkast. De ruimte onder het schuine dak en het raam is nu een handige opbergkast met schuifdeuren. We hebben gekozen voor lichte en warme kleuren, zoals de gebroken witte tegels en het houten kastwerk, en hebben contrast aangebracht in details, zoals de grijze mozaïektegels, de ingebouwde nis in de douche en de lades onder de wastafel.

De inloopkasten in de twee slaapkamers zijn een extra opbrengst van de plaatsing van de grote dakkapel. De ruimte die overbleef tussen de badkamer en de dakbalken in de slaapkamers is benut om bergruimte te creëren voor kleding, koffers en nog veel meer.

Bekijk het projectboek voor meer informatie

Locatie: Ypenburg, Den Haag
Interieurontwerp door Stefania Rastellino