Badkamer met Marmerlook Tegels

badkamer ontwerp op maat

In een huis van recente bouw in Rotterdam zijn badkamer en toilet gerenoveerd. Niet alleen was de uitstraling niet meer up to date, maar de bewoners misten in de badkamer een dubbele wasbak en een bidet. Ook hadden zij behoefte aan meer opbergruimte.

Locatie: Rotterdam
Fotografie door Anna Giulia Gregori
Interieur ontwerp door Stefania Rastellino

Badkamer

De badkamer kreeg een andere indeling om zo ruimte te maken voor het dubbele wasmeubel en de bidet en meer ruimtelijkheid te creëren. Alleen al door het verplaatsen van de wc lijkt de badkamer een stuk groter. Ook de verlichting en de rustige en warme tegelcombinatie maken de badkamer visueel groter. Het resultaat is een frisse en eigentijdse badkamer met een spa-gevoel. De marmerlook tegels geven een extra luxe uitstraling, evenals de maatwerkmeubels: de witte bovenkast met geïntegreerde verlichting en de vouwdeur voor de wasmachine zijn op maat gemaakt om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten.

Toilet

Met dezelfde materialen van de badkamer, is het toilet op de begane grond ook gerenoveerd. De eikenhouten plankjes zijn op maat gemaakt. Het fonteintje lijkt op het lange plankje te rusten. De lange plank maakt de kleine ruimte visueel iets breder en biedt tegelijk ruimte voor kleine voorwerpen als zeep of het neerzetten van een mobiele telefoon. De spiegel is op maat gesneden en loopt door tot aan het plafond, hierdoor lijkt het uit het plafond te komen rollen, een eigenzinnig detail. De plafondlamp is vervangen door een wandlamp met een gouden binnencoating voor een warme uitstraling.