Badkamer Zonder Tegels

badkamer zonder tegels

Spoiler: gietvloer

De oorspronkelijke badkamer in dit huis uit de late jaren 70 was piepklein en zonder raam kwam het claustrofobisch over. De eigenaren wilde graag zowel in bad als onder de douche kunnen, plus een dubbele wasbak, maar dat ging niet lukken binnen de beschikbare vierkantemeters. De slaapkamer ernaast, daarentegen, werd zelden gebruikt, was ruim en baadde in het zonlicht.

Locatie: Rotterdam
Fotografie door Anna Giulia Gregori
Interieur ontwerp door Stefania Rastellino

Door de wand tussen badkamer en die ene slaapkamer 1 meter op te schuiven is een badkamer ontstaan die ruim genoeg is voor alle wensen: een ruim bad, een ruime douche, een dubbele wasbak en een toilet. Door de wand op te schuiven krijgt de badkamer tevens een balkondeur met veel lichtinval, wat de ruimte optisch groter en aangenamer maakt.

 

Om de ruimtelijkheid te vergroten is gekozen voor afgeronde vormen en rustige materialen en kleuren. Zo zijn er geen tegels toegepast. De gietvloer en de gesmeerde wanden zijn ook nog eens makkelijker schoon te houden dan voegen. De douche afvoer is in de vloer meegegoten, wat een fraai detail oplevert. De notenhouten plankjes en bovenkastje zijn op maat gemaakt en zorgen voor een warme uitstraling.