Renovatie Kleine Badkamer

renovatie kleine badkamer

Een jong stel vroeg mijn hulp bij het renoveren van de badkamer van hun net gekochte appartement in Delft. De badkamer voldeed niet aan het wensenlijstje van de nieuwe eigenaren: een afsluitbare douche, een wc- en bidetcombinatie, een handdoekenradiator en voldoende opbergruimte. De witte tegels moesten weg en de stijl moest strak en tegelijkertijd warm worden.

Locatie: Delft
Fotografie door Anna Giulia Gregori
Interieur ontwerp door Stefania Rastellino

Complete Badkamer binnen 5 m2

De uitdaging was het programma laten passen binnen de krappe 5 vierkante meters van deze badkamer. De ruimte werd volledig opnieuw ingedeeld. De nis waar voorheen een hoge kast stond, is iets dieper gemaakt om daar de douche in te plaatsen; het is een ruime inloopdouche van 80 x 120 cm geworden, met inbouwkraan, op maat gezaagde douchevloer en op maat gemaakte glazen deur. Waar het wasmeubel stond, is nu een voorzetwand gemaakt voor het ophangen van de wc en bidet. Boven de wc en bidet combinatie is er een maatwerkmeubel gemaakt voor de extra opbergruimte. Het nieuwe wasmeubel met opzetkom en veel opbergruimte staat nu tegenover de douche en is uitgerust met een inbouwkraan en een grote spiegel met ingebouwde verlichting en verwarming tegen condensvorming.

Rust, luxe en warmte

Om de ruimte optisch groter te laten lijken hebben we de spiegel de hoek om laten gaan, wat de zichtlijnen verlengt en extra diepte aan de kamer geeft. Om de ruimtelijkheid te vergroten is er verder gekozen voor rustige Italiaanse tegels die neutraal van kleur zijn. Voor de meeste wanden en de vloer is gekozen voor een groot formaat tegel, terwijl de wand tegenover de deur en de nis boven de wc en het bidet zijn verbijzonderd door een klein formaat tegel met afwisselende texturen, zodat een subtiel patchworkeffect ontstaat. De texturen van deze kleine tegels van Ergon komen tot leven onder de verlichting die speciaal hierop gericht is.

Ondanks de beperkte ruimte is het gelukt een complete badkamer te realiseren die rust, luxe en warmte uitstraalt.