Ontwerp Keuken Uitbouw

keuken uitbouw ontwerp

In dit huis uit de jaren ’40 wilden de eigenaren de keuken vergroten. Er was een plan nodig om de keuken uit te bouwen met zo veel mogelijk behoud van de buitenruimte en respect voor de originele details.

Fotografie door Anna Giulia Gregori
Interieur Ontwerp door Stefania Rastellino

In dit ontwerp is er veel transparantie toegepast om meer licht en ruimtelijkheid toe te voegen aan de achterkant van de woning. De uitbouw is net zo groot als strikt noodzakelijk: terwijl de keuken in lengte verdubbelt, gaat de uitbouw niet ten koste van de tuin.

Het zicht vanuit de eetkamer blijft open doordat de gevels van de uitbouw voornamelijk uit glas bestaan, wat dus ook het daglicht in de eetkamer doorlaat.

Ook aan de binnenkant is er meer openheid gecreëerd door de muur tussen keuken en eetkamer door te breken en de deur tussen keuken en hal te vervangen door een grotere, transparante schuifdeur in stijl met de nieuwe puien van de uitbouw. Doordat de hoek van de uitbouw open schuift, loopt de keuken in de zomer door naar de tuin. De minimalistische keuken heeft een dieper aanrechtblad voor optimaal gebruik van de ruimte.