Nieuwbouw Appartement met Maatwerkmeubels

renovatie appartement maatwerk meubels

Het appartement ligt op de 7de verdieping en geniet van een indrukkend uitzicht op de skyline van Den Haag. Georiënteerd naar het zuidwesten, geniet het bovendien van heel veel daglicht. De kamerbrede glazen vouwwand en groot balkon zijn dan ook de belangrijkste focuspunten van dit interieur. Bij het ontwerp is hiermee rekening gehouden: de houten vloerpatroon is gelegd in de richting naar het balkon, de lange bank is langs dezelfde zichtas geplaats in plaats van dwars erop, de eettafel is rond en slank en de lamp erboven is even slank om het uitzicht zo veel mogelijk vrij te laten. Werkend aan het keukeneiland kan men ook genieten van het uitzicht en het licht.

De basis werd gelegd door te kiezen voor een warme maar rustige vloer en glazen deuren met zwarte frame voor een beetje contrast. De muren zijn geverfd in een rustige beige tint die afhankelijk van het daglicht ook naar roze trekt. De keukenkasten nemen de kleur van de wanden over en hebben subtiele metalen grepen.

Locatie: Voorburg
Interieur ontwerp door Stefania Rastellino
Fotografie door Anna Giulia Gregori

In de woonkamer zijn twee maatwerkmeubels gemaakt. Een plafondhoge wandkast met veel opbergruimte achter push-to-open deuren, maar ook met open vakjes om het volume op te breken en voor decoratie. Het andere meubel is een zwevend televisiemeubel met een akoestische achterwand van houten latjes, die gelijk de televisiekabels wegwerkt. De hoge kast laat de kamer optisch hoger lijken terwijl de langgerekte televisiekast de lengte benadrukt en het oog naar het uitzicht, het focuspunt, leidt. De hoge kast is wit en de lage kast is zwart, zodat ze samen een spannende maar gebalanceerde geheel maken rondom de zwarte stalen deur.

In de hal is ook een maatwerkmeubel gemaakt. Deze bestaat uit een witte plafondhoge kast, in dezelfde stijl als de wandkast in de woonkamer, en een achterwand van houten latjes, zoals achter de TV, waar de jassen aan gehangen kunnen worden. Zelfs de zwarte jassenhaken zijn op maat gemaakt als integraal onderdeel van de latjeswand. Omdat de maatwerkmeubelen in dezelfde vormentaal, kleuren en materialen zijn uitgevoerd, ontstaat er eenheid en rust.

 

De losse meubels zoals de zitbank, de eettafel en stoelen zijn qua kleuren en materialen hierop afgestemd. Zo heeft de eettafel een zwarte stalen frame zoals de deuren en een eikenhouten blad zoals de open vakjes van de kasten en de latjespanelen. De zitbank is slank op hoge poten en heeft een lichte fluwelen stof dat terugkomt in het vloerkleed. Deze kleur komt ook terug in het aanrechtblad van de keuken. De stoelen en de in-between gordijnen zijn qua stofkleur op elkaar afgestemd, een mooie lichte taupe kleur.

Voor de basisverlichting is gekozen voor witte rails met richtbare spotjes langs de hoge kasten en muur achter de bank, wat indirecte licht geeft. De werkverlichting bestaat uit een bronskleurige lineaire lamp boven het aanrecht die zowel direct licht op het aanrecht schijnt als indirect op het plafond. Ook de lamp boven de eettafel is bronskleurig en schijnt zowel naar beneden als naar boven. Beide lampen hangen aan dunne metalen kabels, zijn dimbaar en eenvoudig in hoogte te stellen.